Conferència de Joan Lluís Fumadó i Alsina. “Les instal.lacions als edificis”.

becher-blog

Resum de la conferència de Joan Lluís Fumadó i Alsina. Catedràtic d’Acondicionament i Serveis de la ETSAB, Universitat Politècnica de Catalunya. Autor de varis llibres: “Las instalaciones de servicio en los edificios” (2004); “Instalaciones de Gas” (2004); “El tendido de las instalaciones” (1999 amb I. Paricio); “Climatización de edificios” (1996).

1. LES INSTAL.LACIONS ALS EDIFICIS.

“…les instal.lacions ocupen sempre un espai per si mateixes, i creen a més en molts dels volum colindants,servituts per funcionament, en passos de connexions i per exigències de manteniment”.

“..les instal.lacions no han d’estar en conflicte amb la resta de l’edifici…estan indissolublament lligades a la construcció…pel que les instal.lacions s’han d’assumir i incorporar a l’edifici”.

“Projectar correctament vol dir: claredat d’objectius; implicar aspectes artístics, tècnics i funcionals; coneixament sobre tots els problemes a resoldre; perícia a plantejar i obtenir solucions; actitut predisposada a reclamar assessorament; domini del llenguatge i coneixament bàsic, plantejar i proposar solucions; capacitat d’ajustar les disonàncies que presenten aquestes solucions parcials sotmeses al conjunt; bon criteri per a jerarquitzar i coordinar la presa de desicions”.

Les instal.lacions: presència en les diferents plantes de l’edifici; procés de transport i procés de funcionament.

1.1. Instal.lacions a la planta COBERTA:

parallamps; telecomunicacions; inst. solar tèrmiques; inst. d’ascensors; inst. d’evacuació d’aigües pluvials; inst. de ventilació; comptadors de gas; coberta sostenible: aljibe, vegetació i piscines; grups de fred i calor; turbines eòliques.

1.2. Instal.lacions a les plantes TIPUS:

pas d’instal.lacions i ascensors, nuclis de pas i registre; inst. no empotrades, trasdossades; evacuació i ventilació; calefacció; electricitat; façanes solars; “reserva d’espai, superfície servidora de l’espai útil”.

1.3. Instal.lacions a planta BAIXA:

aigua: comptadors, grups de presió; electricitat: comptadors, CGP; gas: armaris de regulació; clavegueram: pluvials i fecals; telecomunicacions: porter; contra incendis; recinte per les escombraries; E.T.

1.4. Instal.lacions  a planta SOTERRANI:

fossa sèptica; recollida d’aigües pluvials i fecals; galeries de serveis; sistemes de telecomunicacions; drenatge i bombes; reaprofitament d’aigües pluvials i fecals.

Anuncios

Deja un comentario

Archivado bajo 0 Agenda (t), Talks

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s